Szlovák cég alapítás

Facebook

E-mail

Copyright © 2023 Law&Business s.r.o.
Minden jog fenntartva.

8.00 - 16.00

Elérhetőek vagyunk munkanapokon

+421 918 478 534

Amennyiben kérdése van, hívjon bátran!

Facebook

Keresés
Menu
 

Érdemes spórolni a könyvelésen Szlovákiában?

Law & Business - Szlovák Cég Alapítás > Cégalapítás  > Érdemes spórolni a könyvelésen Szlovákiában?

Érdemes spórolni a könyvelésen Szlovákiában?

A rövid válasz: nem. Sőt, határozottan óva intenénk mindenkit, aki a szlovák cégalapításon gondolkozik, hogy ezen a költségen spóroljon. A könyvelő ugyanis egy olyan szakember bármely vállalkozás életében, aki a szó szoros értelmében nélkülözhetetlen. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, miért gondoljuk így. Kezdjük is az alapoktól! 

 

Érdemes talán ott kezdenünk, hogy Magyarországgal ellentétben Szlovákiában bárki lehet könyvelő – a szakma művelése nincs kötve könyvvizsgálói kamara tagsághoz. Szlovákiában könyvelés a szabadon választható tevékenységi körök közé tartozik, így nem szükséges felmutatni hozzá a végzettséget. Jól olvasta, Szlovákiában az is lehet könyvelő, aki valójában nem az! 

 

A jó könyvelő alkalmazása pedig nagyon fontos, ugyanis egy felületes, rossz munkát végző könyvelő könnyedén tönkretehet egy vállalkozást. Biztosan Ön is hallott már olyan rémtörténeteket, amelyek egy rossz könyvelő alkalmazásával kezdődtek. Ezek bármelyike Önnel is megtörténhet. Ez többek közt annak köszönhető, hogy egy cégnek rengeteg kötelezettsége van, amelyek némelyikéről egy pályakezdő (esetünkben akár egy végzettség nélküli) könyvelő lehet, hogy nem is tud. A folyamatos stressz csupán a jéghegy csúcsa, gondoljon a komoly pénzbírságokra! 

 

Egy jó könyvelő nemcsak a számok világában jártas, hanem követi a mindenkori törvénymódosításokat, rendszerezi a számlákat, figyelmeztet az adóbefizetésekre és még egy sor olyan fontos teendőt végez a cégünkkel kapcsolatban, amit mindenképpen érdemes hozzáértőre bíznunk. Itt jön azonban az, hogy egy megbízható könyvelő megkéri az árát, mivel arányaiban többet foglalkozik cégünkkel, mint egy költséghatékonyan, ám sokszor felületesen, kapkodva dolgozó könyvelő, akinek a célja, hogy a lehető legtöbb ügyfelet vegye a szárnyai alá, mivel máshogy nem éri meg neki. 

 

A kérdés azonban, hogy Önnek mi a fontos? Szeretne arányaiban minimális összegeket spórolni, ezzel kockára téve a cége hitelességét és megkockáztatni az esetleges nagy összegű pénzbírságokat vagy inkább egy drágább, ám alapos, megbízható munkát végző szakemberre bízná a könyvelést, aki garantálja, hogy nyugodtan hajthassa álomra a fejét minden este? Ha Ön is az utóbbira voksol, akkor legyen a vendégünk egy díjmentes konzultációra, ahol Ön és a cége lesznek a középpontban! Nincs más dolga, mint kattintson IDE és jelentkezzen a konzultációra az űrlap kitöltésével.