Szlovák cég alapítás

Facebook

E-mail

Copyright © 2023 Law&Business s.r.o.
Minden jog fenntartva.

8.00 - 16.00

Elérhetőek vagyunk munkanapokon

+421 918 478 534

Amennyiben kérdése van, hívjon bátran!

Facebook

Keresés
Menu
 

Minden szlovák vállalkozó adócsaló?

Law & Business - Szlovák Cég Alapítás > Cégalapítás  > Minden szlovák vállalkozó adócsaló?

Minden szlovák vállalkozó adócsaló?

Miért alapítanék vállalkozást Szlovákiában, mikor ugyan ezt itthon is megtehetem? – biztosan ez az első és legfontosabb megválaszolatlan kérdés, amely az Ön fejében is szöget ütött. A válasz nagyon egyszerű, kedvezőbbek az adózási feltételek. Az ottani adótörvényeknek köszönhetően jelentősen kevesebb járulékot, közterhet és illetéket szükséges fizetnie az érintett vállalkozásnak az értékesített termékei, szolgáltatásai után, mint hazánkban, így jóval több profit maradhat a zsebében, illetve a már említett termékeit is jóval méltányosabb áron kínálhatja ügyfelei számára.

 

Egy másik nagyon fontos kérdés, amelyet tisztáznunk kell a szlovák cégalapítással kapcsolatban, amely a mostani bejegyzésünk fő témája is egyben – minden olyan magyar állampolgár, aki Szlovákia területén kíván vállalkozói tevékenységet folytatni, adócsalást követ el a magyar állammal szemben?

 

Jogos a kérdés, hiszen a kedvezőbb adózási feltételeknek köszönhetően egyre több hazai vállalkozó dönt úgy, hogy külföldre viszi a portékáját, szakértelmét az abból szármató magasabb bevétel reményében. Míg hazánkban szinte minden értékesített termék, illetve szolgáltatás után 27%-os ÁFÁ-t kell fizetnie, addig a határon kívül, Szlovákiában ez az érték maximum 20%-ra rúg. Az ÁFA mellé természetesen jönnek még egyéb adók és járulékok, melyek a szomszédos északi területen szintúgy jelentősen barátibb megoldásokkal kecsegtetik az ottani cégeket.

 

Hogy az imént feltett kérdésre is kézzelfogható magyarázattal szolgáljunk Önnek: nem, szó sincs adócsalásról mindaddig, amig mindkét ország törvényei által előírt feltételeknek, továbbá kritériumoknak maximálisan eleget teszünk. A határainkon kívüli, ez esetben a Szlovákiában létrehozott vállalkozás is ugyan úgy üzemelhet jogtiszta kereteken belül, – akkor is ha magyar jogi személy irányítása alatt ál -, mint Magyarországon. Bővebb információra van szüksége? Érdekli a szlovák cégalapítás? Ingyenes konzultációval várjuk, amire IDE kattintva tud jelentkezni!