A Szlovák kereskedelmi törvénykönyv 60 § 2. cikkelye értelmében 2013. december 1.-étől bonyolultabbá vált a Kft. alapítása. A fentebb említett törvénymódosítás szerint a cégalapításhoz szükséges az alaptőkét (minimum 5.000,- EUR) egy újonnan nyitott bankszámlán letétbe helyezni.

Ez a törvénymódosítás nem érinti a már létező Kft.-ket, ezért ajánlott garanciás kész cég vásárlása. Ha tőlünk vásárol ügyvéd által alapított garanciával rendelkező kész céget, nem szükséges az alaptőke letétbe helyezése. Kész cég vásárlásának összköltsége 1.000,- EUR.

Autó regisztráció

Azon gépjárművek, amelyek nem haladják meg a 80 kW motor teljesítményt, első regisztrációs adója 33 EUR. A motor teljesítményétől függően növekszik az adó összege is a feltüntetett táblázat értelmében.

A gépjármű regisztrációs adó terheli az L, M1 és néhány N1 típusú gépjármű első számú regisztrációját. A regisztrációs adó megfizetése alá nem tartoznak azok az N1 típusú gépjárművek, amelyek csak 3 ülő hellyel rendelkeznek, és a vállalkozás számára áruszállítást biztosítanak be.